Warning: session_start(): open(/opt/alt/php73/var/lib/php/session/sess_80464af9898090a7a20b6ec9765222e0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/l5tncmmvh64w/domains/rocksport.no/html/wp-content/themes/montreal/header.php on line 1

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /opt/alt/php73/var/lib/php/session) in /home/l5tncmmvh64w/domains/rocksport.no/html/wp-content/themes/montreal/header.php on line 1
La Bicicletta

Dag Erik begynte å sykle i 1971

– for Grenland Sykleklubb i Skien.

-Jeg var med å sykle fordi pappa var president i Norges Cycleforbund», sier Dag Erik. 
Så enkelt var det. Han kom hjem en vårdag i 1971 med en eldgammel Diamant sykkel med bukkestyre.

Sykkelen veide 18 kg og var et forhistorisk monster fra 1959.

Altfor stor var den òg.

Dag Erik startet i sitt første sykkelritt omlag en måned etterpå. Og beviste umiddelbart at han ikke var et idrettstalent av de store.

Han ble sist. Kjempesist.
– Hadde jeg ikke hatt verdens mest positive pappa, hadde jeg aldri fortsatt å sykle, sier Dag Erik i dag.

Etter mange sisteplasser løsnet det for alvor for Dag Erik da han var 15 år.

I arbeidsuka på ungdomsskolen ønsket han seg til Norges Idrettshøgskole for å lære mer om trening og det var der han møtte Gunnar Høygilt som var en hovedfagstudent i sykling.

Gunnar fulgte meg opp hver eneste dag. Han sa jeg måtte sette av 6 år av livet mitt for å komme opp på et anstendig internasjonalt nivå.

Dersom jeg var villig til å følge hans treningsprogram hele tiden, hver dag, ville han gjerne bli min trener. Jeg følte meg priviligert som fikk et slikt tilbud, sier Dag Erik, det var noe jeg ikke kunne svare nei til..

Slik begynner en 8 år lang treningsleir som ender med proffkarriere i Italia for Dag Erik.

Karrieren varte i 12 sesonger og innbrakte totalt 43 proffseire.