Warning: session_start(): open(/opt/alt/php73/var/lib/php/session/sess_394455025ad3ecccc0af9499dcc5f5a9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/l5tncmmvh64w/domains/rocksport.no/html/wp-content/themes/montreal/header.php on line 1

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /opt/alt/php73/var/lib/php/session) in /home/l5tncmmvh64w/domains/rocksport.no/html/wp-content/themes/montreal/header.php on line 1
La Televisione

La Televisione

Dag Erik's TV karriere...

Dag Erik begynte å jobbe i TV Norge høsten 1994.

Det var Hallvard Flatland som overtalte Dag Erik til å bli programleder på kanelens nye sportsatsing. Det handlet i all hovedsaklighet om dirkete sendte Bundeliga kamper hver lørdag.
» Det var et mareritt fra første øyeblikk», sier Dag Erik. «Min første direkte sending var en skandale, rett og slett», sier han. «Jeg så konstant i feil kamera, glemte hvilken kamp jeg skulle sette over til og alt det der», innrømmer han.

Hallvard Flatland var heller ikke særlig overbevist og trodde ikke dengang på et langt TV-liv for nybegynneren.

Etterhvert gikk det heldigvis litt bedre og Dag Erik fikk sjansen til å bli med på TV Norges nyhetssatsing med Lars Jacob Krogh i hovedrollen. Den som fikk meg inn i journalist lære var Halbjørn Saunes som var nyhetssjef. Han åpnet for en helt annen journalistisk plattform for meg å stå på og jeg kan ikke få takket ham nok for det. Jeg ble på TV Norge i 2 år og lærte en hel masse – særlig av Hallvard som var en mester, naturligvis, men også av Halbjørn Saunes.

Da Flatland solgte TV Norge i 1996, sluttet jeg. Min tilhørlighet til kanalen forsvant fullstendig. Og som ved et lykketreff får jeg muligheten i NRK høsten 1996 – på TV Sporten. Det ble den morsomte perioden i mitt liv. Å komme inn på samme avdeling som alle NRK legendene på TV Sporten, var et eventyr for meg. Det minte meg om å da jeg kom til Bianchi i Italia 15 år før. Jeg var en ren hjelperytter; en læregutt, sier Dag Erik.

De første åra var jeg reporter, men så ble jeg forfremmet til å være med på direkte sendinger. Første gang det skjedde var under Nagano OL i 1998 på hopp og kombinert.

Etter hvert ble det skøyter med Ove Eriksen som lærte meg en hel masse om det å formidle, ikke minst ga han meg troen på meg sjøl. Vi utviklet skøytesendingene såpass at Kjell Kristian Rike plutselig en dag kom til meg og mente jeg ville passe perfekt til direktesendingene i nordiske grener og i skiskyting. Jeg kunne ikke tro det var sant, sier Dag Erik. Nå fulgte en læringskurve som var loddrett. Dag Erik blir med på alle store VM og OL sendinger og hans posisjon i sendingen omgjort fra intervjuer til programleder. Deretter ble det studio jobbing på Marinlyst både i nyhetsflaten på kvelden, sportslørdag, sportssøndag og Sportsrevyen.

Etter noen år begynner Dag Erik å utforme sine egne programmer, laget en underholdningsserier som het Mitt Mekka, var programleder 2 ganger i den store tv aksjoner, laget dramaserie «Deadline Torp» med Nils Gaup og dokumenteren om Kong Harald. I tillegg har han laget en mengde portretter for Lørdagsrevyen av kjente personligheter som fredprisvinner Rigoberta Menchu, Paul McCartney, Rod Stewart, BB King, Andrea Bocelli og Micael Persbrandt for å nevne noen. Noen ganger må jeg klype meg sjøl i armen for å tro at dette virkelig skjedde meg, sier Dag Erik i dag.

«NRK har bygd meg opp som TV profil og skapt den jeg er på TV i dag. Det er derfor jeg aldri kommer til å forlate kanalen så lenge jeg jobber i TV» sier han.